Book haul oktober

Lieve lezers,
Het is weer tijd voor één van mijn favoriete blog posts!
De boekenbuit van de maand!
Vrij bescheiden na die van september haha. 

dsc_0240 In verhouding met vorige maand een bescheiden stapel. Deze boeken kreeg/kocht ik deze maand 🙂

Nu denk je misschien, huh weer Empire of storms? Die had je vorige maand toch al? Ja, dat klopt! Maar deze is zeer speciaal.

dsc_0241 dsc_0243Kimberley van Apeldoorn was zo lief om deze voor mij mee te nemen uit Londen. Super bedankt Kimberley!

1. Empire of storms
The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don’t.As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.Aelin’s journey from assassin to queen has entranced millions across the globe, and this fifth installment will leave fans breathless. Will Aelin succeed in keeping her world from splintering, or will it all come crashing down?

2. De kleine bloggen voor dummies
Voor iedereen die er weleens over heeft gedacht om een eigen blog te beginnen is er nu De kleine Bloggen voor Dummies. Of je nu je passie voor haken wil delen, of je bedrijf online beter zichtbaar wil maken: dit boekje laat je alle aspecten van het bloggen zien en wijdt je in in de wereld van bloggers en vloggers. Je leert hoe je zelf een website bouwt, hoe je je lezers bereikt via social media, hoe je lekker leesbare blogs schrijft en hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Er is veel aandacht voor zakelijk bloggen en het bereiken van je doelgroep online.

Evelien Bruins is freelance blogger voor bedrijven, en schrijft op haar eigen blog Evelien Eet over producten uit de supermarkt. Ze heeft Nederlands gestudeerd en werkt veel voor webshops en startups.

3. Games ontwerpen voor kids voor dummies
Is jouw kind een geboren ontwerper? Is zijn grootste passie tekenen? Help hem dan zijn vaardighe- den te gebruiken bij het ontwerpen van games. Het enige wat hij nodig heeft zijn dit boek en de gratis programmeertaal Scratch, die je makkelijk kunt downloaden of online kunt gebruiken. Games ont­ werpen voor kids voor Dummies maakt je kind bekend met simpele programmeertechnieken, verspreid over drie projecten. Deze laten zien dat pingpong de basis is van alle games. Bovendien leert je kind verschillende spelletjes ontwikkelen, waarin slangen, doolhoven en klonen belangrijke elementen zijn. Benieuwd welke draai jouw kind aan de projecten geeft? Laat je verrassen door zijn skills met Games ontwerpen voor kids voor Dummies!
Derek Breen leerde Scratch kennen toen hij als zomerinstructeur werkte aan het Massachusetts Institute of Technology. Hij is oprichter van de Instructional Design and Educational Media Association en een actief lid van de Scratch Educator community.

4. Voor Dummies – Computeranimaties maken voor kids
Droomt jouw kind ervan de nieuwste wereldberoemde cartoon te bedenken? Met behulp van dit boek kan je kind zijn tekenvaardigheden gebruiken voor het ontwerpen van digitale animaties. ‘Computeranimaties maken voor kids voor Dummies’ maakt je kind bekend met simpele animeertechnieken, verspreid over drie projecten. Deze werken met de gratis programmeer- taal Scratch, die je makkelijk kunt downloaden of online kunt gebruiken. De projecten beginnen bij het maken van harkpoppetjes als basis voor de cartoons, om vervolgens uit
te breiden naar het verfijnen van de karakters, het maken van omgevingen en het toevoegen van geluid. Dankzij ‘Computeranimaties maken voor kids voor Dummies’ is jouw kind uren zoet met zijn nieuwste hobby!
Derek Breen leerde Scratch kennen toen hij als zomerinstructeur werkte aan het Massachusetts Institute of Technology. Hij is oprichter van de Instructional Design and Educational Media Association en een actief lid van de Scratch Educator community.

5. Did I mention I need you?
Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

6. De plectrumfabriek
Omdat de vader een baan krijgt als toneelmeester in de Rex, een theater annex bioscoop, verhuist het gezin naar een stadje aan de kust. Voor Wessel, de jongste zoon, verandert er meer dan alleen het decor. Thuis glijdt de jongen met het vermogen onrust te mijden in de rol van bemiddelaar. Hij staat tussen de moeder voor wie het leven steeds vaker te veel is, de vader wiens ambitie groter is dan zijn werk toelaat en de eigenzinnige broers die zich van niets en niemand iets aantrekken. In het gezin raakt Wessel voorzichtig aan de liefde, leert hij om zich heen te kijken en sluit hij een wankele vriendschap met Stan, een gitaarheld in wording. Stan deelt met Wessel zijn gitaargeheimen maar toont hem ook een bittere kant waarin alleen talent niet voldoende is.

7. Sisi
Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge hofprotocol als verstikkend. Ze vindt troost op haar landgoed buiten Boedapest. Daar rijdt ze paard en geniet van het gezelschap van graaf Andrassy. Tot ze door tragisch nieuws gedwongen wordt terug te keren naar Wenen.

8. The Diabolic
Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

9. The jewel
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

10. Sterrestof
Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

11. Tangle magie
Jessica Palmer, illustrator en papercutter, heeft 75 pagina’s gevuld met betoverende, handgetekende illustraties om jezelf in te verliezen en om in te kleuren. De tekeningen hebben een magisch thema: draken, feee¨n, heksen, betoverde planten, sprookjesfiguren en mythische wezens. Stap deze fascinerende wereld binnen en laat je verbeelding ronddwalen door een mysterieus land vol legendes, tovenarij en hekserij. Teken, doodle, droom en betover elke pagina met je kleurpotloden. Daarnaast vind je in Tangle Magie instructies om de verborgen juwelen die haar boek verrijken te laten glanzen, schitteren en schijnen. – Prachtig, gedetailleerd artwork om jezelf in te verliezen – Een betoverende en wonderlijke wereld voor therapeutisch kleuren – Hoogwaardig papier, met minimale kans op doordrukken Jessica Palmer studeerde af aan de Kingston Universiteit als illustrator. Ze gaf haar carrie`re als tv-producent op om zich geheel te wijden aan haar passie: beeldende kunst. Ze is nu zeer succesvol met het maken van illustraties en kunstwerken van papier. Haar eerste kleurboeken Tangle Woud en Tangle Baai zijn wereldwijde bestsellers. Jessica woont in Bath in het Verenigd Koninkrijk.

12. Mandala kleurboek
De cirkel is de meest natuurlijk vorm die we als mens kennen en mandala’s vind je in alle aspecten van ons leven – de aarde, de maan, de zon, maar ook onze familie- en kennissenkring – en in de macro- en microkosmos van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de banen van de planeten om ons heen en aan het ingewikkelde, geometrische patroon van een bloem.
Mandala’s hebben een duidelijk centrum waarvan een varie¨teit aan symbolen, vormen en patronen uitstralen. Mandala’s bestaan uit een 4, 8 of 12-delige structuur van spiralen, concentrische
cirkels en andere herkenbare formaties. Elk mandalaontwerp kan op een andere manier worden opgebouwd, waardoor de verscheidenheid haast oneindig is.
Mandala’s zijn het meest favoriete onderwerp voor volwassenen om in te kleuren. De prachtige beelden hebben een haast meditatief effect en zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en je creativiteit de vrije loop kunt laten.
De vorm en symmetrie van de mandala’s zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. Het zevende enige echte mandalakleurboek bevat 70 nieuwe en unieke mandala’s op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen.

13. Harry Potter and the Chamber of Secrets  Illustrated Edition
Prepare to be spellbound by Jim Kay’s dazzling full-colour illustrations in this stunning new edition of J.K. Rowling’s Harry Potter and the Chamber of Secrets. Breathtaking scenes, dark themes and unforgettable characters – including Dobby and Gilderoy Lockhart – await inside this fully illustrated edition. With paint, pencil and pixels, award-winning illustrator Jim Kay conjures the wizarding world as we have never seen it before. Fizzing with magic and brimming with humour, this inspired reimagining will captivate fans and new readers alike, as Harry and his friends, now in their second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, seek out a legendary chamber and the deadly secret that lies at its heart.

Zo als jullie zien, dit keer een wat minder dramatisch grote book haul.
Welke boekjes hebben jullie in oktober aan jullie verzameling mogen toevoegen?

Dit bericht werd geplaatst in It's all about books en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Book haul oktober

  1. Pingback: Beauty and the beast booktag | Het leven van een Boekenworm

  2. Pingback: 3 Days 3 Quotes! – Welkom in Wonderland

  3. Pingback: TAG TIME TUESDAY: Social Media Book TAG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s