De held van Anwyn -Cathinca van Sprundel

64717712_144579603360687_6832493863474390946_n

Algemene informatie:
Titel
: De held van Anwyn
Auteur: Cathinca van Sprundel
Jaartal: juni 2019
Aantal Pagina’s: 120
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN:9789492585387
Genre: Young Adult/Fantasy

Korte inhoud:
Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

Cijfer: 8

Recensie:
In de held van Anwyn volgen we de prins Pwyll die zijn weg moet zien te vinden in de Andere wereld en daar verschillende personages ontmoet. We volgen ook de onsterfelijke Rhiannon die een ontzettend lastige situatie voor haar kiezen heeft gekregen.

Ik moet bekennen dat ik de held van Anwyn een best lastig boek vind om te recenseren. Doordat je twee verschillende personage’s volgt is het boek erg leuk en spannend en er gebeurd ook echt ontzettend veel in het verhaal. De schrijfstijl leest makkelijk weg en je komt gemakkelijk in het verhaal. Echter heeft het boek maar 120 pagina’s, dat is natuurlijk geen slecht iets, maar omdat er zoveel gebeurd in het boek in zo een korte tijd, merkte ik dat je heel vaak vergeet wat je nu allemaal gelezen hebt. Het boek was ook super spannend en had echt super veel leuke plots erin zitten, ik had graag hier meer van gelezen. Ik heb als het ware het gevoel dat het verhaal in 120 pagina’s niet geheel tot zijn recht komt.

Rhiannon was verre weg mijn favoriete personage. Een heerlijke power vrouw. Geweldig! Graag zou ik meer te weten komen over de achtergrond van alle personages, maar natuurlijk met name Rhiannon. Het boek was vanaf het begin tot het einde spannend, leuk om te lezen en er zat absoluut geen saai of onzinnig stuk in. (Dat is dan ook zeker een voordeel van 120 pagina’s.) Er zijn weinig boeken die mij zo vast gepakt hebben als dit boek. Normaal als ik een boek uit heb blijf ik niet heel erg in het verhaal hangen of mijzelf dingen erover afvragen. Bij de held van Anwyn heb ik dit absoluut wel. De mythologie die erin verwerkt zit is ontzettend interessant en niet iets wat in ieder boek voorkomt.  Ik wil hier zeker meer van weten.

Pwyll maakt een grote groei door in het boek en het einde is als je het mij vraagt perfect. Het boek is erg uniek en niet alweer de zoveelste zelfde soort YA die je leest. Als je van hof van doorns en roze, mythelogie of fantasy houdt is dit boek absoluut een aanrader!  Omdat er zoveel in dit boek gebeurd ga ik ook iets doen wat ik echt nog nooit heb gedaan met een boek. Het boek meteen herlezen voordat ik een ander boek lees haha. Ik wil nu ook erg graag het andere boek van Cathinca lezen en ga daar ook maar even snel naar kijken of ik die kan bemachtigen.

Hebben jullie het boek al gelezen en wat vond je ervan?

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Fantasy, young adult en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s