In een land hier heel dichtbij – Marijke F. Jansen

Algemene informatie:
Titel: In een land hier heel dichtbij
Auteur: Marijke F. Jansen
Jaartal: Februari 2020
Aantal Pagina’s: 248
ISBN: 9789463985147
Genre: Young Adult

Korte inhoud:
Orsolya mag dan wel een incarnatie van een sprookjesfiguur zijn, haar eigen leven is bepaald geen sprookje. Vijf jaar geleden verhuisde ze in het holst van de nacht met haar ouders, broers en zusjes vanuit Hongarije naar Nederland, nadat haar broer het slachtoffer werd van de beruchte Sprookjesjager. Sindsdien leven ze ondergedoken en afgeschermd van publiciteit. Orsolya droomt ervan om een beroemde operazangeres te worden en heeft in het geheim een kanaal op YouTube, waar ze haar muziekvideo’s met de wereld deelt. Als op een dag een oude jeugdvriend contact met haar zoekt via haar kanaal, is Orsolya helemaal gelukkig. Op dat moment beseft ze nog niet dat als híj haar heeft kunnen vinden, de Sprookjesjager dat ook kan. Intussen is haar kanaal de enige plek waar ze echt zichzelf kan zijn, aangezien ze haar op school pesten en ze zich thuis moet inhouden. Dan komt er een nieuwe jongen bij haar in de klas en verandert alles. Want Caspar ziet haar wél. Is haar eigen sprookje dan eindelijk begonnen?
In een land hier heel dichtbij is het tweede deel in de serie De Sprookjesjager, maar kan los gelezen worden van het eerste deel Kort en gelukkig.

Cijfer: 9

Recensie:
Ik heb al een aantal boeken of verhalen van Marijke gelezen, deze boeken zijn mij altijd erg goed bevallen en daarom keek ik dan ook erg uit naar in een land hier heel dichtbij. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik dan ook zeker niet teleurgesteld ben na het lezen van dit prachtige boek.

Ik ben een groot fan van Young adult sprookjes en zeker als ze zo origineel en goed worden uitgewerkt als dit.
Orsolya is een uniek karakter, ze is niet het typische doorsnee YA karakter, iets waar Orsolya erg interessant maakt. Ik was meteen geïntrigeerd door haar en wilde meteen alles van haar weten. Orsolya maakt naar mijn gevoel een ontzettende groei door in het boek. Dankzij de goede beschrijving van Marijke voel je als lezer wat Orsolya voelt. Dit maakte het boek voor mij onwijs leuk en spannend maar soms ook droevig.

Het thema rondom pesten vind ik ontzettend goed uitgewerkt en ontzettend belangrijk dat daar aandacht aan wordt besteed, wel vond ik het soms ietwat heftig om te lezen.

Ik was ontzettend benieuwd naar de sprookjesjager en vond dit een ontzettend spannend en goed uitgewerkt element in het boek. Hierdoor was ik zo nieuwsgierig dat ik het boek in twee dagen heb uitgelezen, ik vond de verhaallijn ontzettend verrassend, maar hier wil ik niet teveel over verklappen voor jullie.

Marijke F. Jansen kan ontzettend goed schrijven. Door de goede beschrijvingen zie je echt alles voor je en door de fijne schrijfstijl leest het boek gemakkelijk en snel weg.
Doordat het verhaal zich in de moderne tijd afspeelt is het sprookje erg origineel en anders dan andere. Ik kan het boek dan ook absoluut aan iedere sprookjes fan aanraden! Het boek krijgt van mij dan ook een wel verdiende negen!
Ik verheug me er nu al op om meer prachtige boeken van Marijke te mogen lezen.
En de letter voor de puzzel is: O

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in young adult en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op In een land hier heel dichtbij – Marijke F. Jansen

  1. Pingback: Blogtour met WINACTIE! De spelregels + letter 1! – Marijke F. Jansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s