De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E Wedel

Algemene informatie:
Titel
: De geest in de rivier
Auteur: Carrie Jones, Steven E Wedel
Jaartal: September 2019
Aantal Pagina’s: 300
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585431
Genre: Young Adult

Korte inhoud:
Amy ziet al haar hele leven visioenen. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen echter met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit. Zonder uitzondering.
Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis.
Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven.

Cijfer: 9

Recensie:
De geest in de rivier is een bloedstollend verhaal, dat spannend is vanaf het begin tot het einde. Courtney en Amy zijn twee beste vriendinnen die allebei een ouder verloren hebben. In een poging om met haar verdriet om te gaan roept Courtney per ongeluk iets op uit de rivier wat niet al te best is. Meteen bij het lezen van de eerste pagina weten de auteurs mij in het verhaal te krijgen. De schrijfstijl leest ontzettend makkelijk en prettig. Zelfs met weinig concentratie is het verhaal gemakkelijk te lezen. De wereld opbouw is super goed gedaan het is er zo in verwerkt dat je niet eens door hebt dat er een wereld opbouw is. Het leest ontzettend natuurlijk alsof je een film aan het kijken bent.

Het boek weet mij ook al vrij snel kippenvel te bezorgen, iets wat ik eigenlijk nooit heb bij een boek. Soms vond ik het boek zelfs wel spooky, iets wat ik vaak niet eens van de engste horror films vind. De krachten van Amy bezorgen me echt de kriebels.

Ik vond de geest in de rivier erg origineel. Alan is een erg leuk en intrigerend karakter. Ik was erg geïnteresseerd in zijn Navajo-achtergrond. Alan is een uniek karakter wat je niet vaak tegen komt in boeken. Hij heeft gelukkig niet het perfecte boy in a book gehalte, maar is veel realistischer  en gelijkwaardiger aan jonge mannen in het echte leven. Amy is een sterk hoofdpersonage, haar gave vond ik ontzettend eng, maar ook echt ontzettend gaaf. Courtney is een leuke toevoeging, haar anekdote aan het begin van het boek wat haar overkomen is die dag zorgde ervoor dat ik moest huilen van het lachen, iets wat je vreemde blikken oplevert als je in het OV zit. De vriendschappen in het boek zijn goed en realistisch uitgewerkt. De vrienden worden duidelijk verbonden door het verdriet wat her verliezen van een ouder met zich meebrengt. De karakters zijn goed uitgewerkt en met name Amy maakt echt een grote groei door. Het is heel leuk om te lezen hoe Amy dit proces doormaakt.

De geest in de rivier is soms behoorlijk angstaanjagend (Met name wat Courtney heeft opgeroepen en er allemaal in huis gebeurd)  en heeft behoorlijk wat thriller aspecten, met precies  de juiste dosis humor en het perfecte vleugje romance is het een super goed verhaal. Het verhaal is spannend van het begin tot het einde en als je bang wordt weet de humor er weer voor te zorgen dat de spanning doorbroken wordt. Soms was het boek betreft de rouwverwerking wel wat heftig. Het plot is goed uitgewerkt, soms waren er kleine dingetjes voorspelbaar maar dat deed niets af aan het boek. In het geheel verdiend de geest in de rivier een dikke 9! Absoluut een aanrader voor lezers die houden van een boek met veel afwisseling, spanning, humor, een vleugje liefde en het paranormale.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in young adult en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s